Granenvrij notenbrood

Brood is niet altijd de juiste keuze bij een gezond voedingspatroon. De vele koolhydraten, tarwe en gluten kunnen belastend zijn voor je darmen. Maar het is zo lekker, en makkelijk om af en toe een boterham ‘op de vuist’ te kunnen nemen. Dit alternatieve notenbrood, volledig gemaakt van eieren, noten en zaden, is de ideale oplossing! Mooi meegenomen: de goede dosis vetten zorgt er ook nog eens voor dat een plekje van dit brood veel meer verzadigd dan de gebruikelijke boterham. Ook lekker als snack, en door het in plakjes in te vriezen kan je er lang mee doen!

Dit heb je nodig voor één notenbrood :

  • 5 eieren
  • 500 gram noten en zaden, naar voorkeur (ik gebruik graag lijnzaad, amandelen, hazelnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten en sesamzaad)
  • Naar behoefte kan je wat stukjes dadel of rozijnen toevoegen, voor een zoeter notenbrood

Zo maak je het :

Verwarm de oven op 180 graden. Doe alle noten en zaden in een kom en kluts de eieren. Voeg de eieren toe aan de notenmix en meng goed door. Doe het geheel in een cakeblik (tip, voeg bakpapier toe om aanbakken te voorkomen) en plaats voor ongeveer 50 minuten in de oven. Laat goed afkoelen door het notenbrood uit het blik te halen. Makkelijk in plakken in te vriezen maar zelfs buiten de koelkast is het notenbrood nog prima een paar dagen lekker!